vineri, 9 decembrie 2011

Programa


Întreprindem câţiva o acţiune concretă (actele s-au semnat de aproape două luni): la școala 279, Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, deci ceva real, dar şi simbolic, vom face o dată pe săptămână, Duminica, de la 7 la 9 pm., arte marţiale. I-am zis "Asociaţia IGO" pentru a cinsti memoria luptătorului Ion Gavrilă Ogoranu, în special pentru ca ne-a plăcut vorba sa (vezi afişul de mai jos) şi pentru că sala trebuia să poarte un nume (sau măcar un "alias" pt. economia vorbirii). Precizăm expres că nu avem legatură cu Noua Dreaptă, nu facem politică (pentru nimeni) etc. În principal e vorba de kendo. Credem că acesta se poate completa cu şi cu tehnici de autoaparare "cu mâinile goale", dar şi cu alte tehnici de sabie (fie ele europene). Afiş:Printre noi se afla cunoscători avizaţi în domeniu, cu dragoste de ceea ce fac. Nu e un club - chiar dacă unii dintre cei care susţin activitatea fac parte dintr-un club - , fiind o asociaţie deschisă oricui crede utilă această întreprindere. E, în primul rând, o dorinţă de a practica - se ştie că, uneori, datorită serviciului, ne găsim mai greu timp de antrenament în zilele lucrătoare. Ne propunem să fim decenţi, să ne cultivăm, să ne re-creăm, în spiritul unei verticalităţi (ideea de kendo, de asumare, dar şi de eficienţă).

Există şi o cotizaţie lunară (necesară doar pentru închirierea sălii, noi neavând gânduri de câştig financiar din această activitate): 30 lei. Pentru elevi şi studenţi ea se reduce la jumătate.


P.S.
Deşi e loc de mai mult rafinament, cred ca am trecut de faza embrionară: asociaţia funcţionează de aproape două luni. Nu vom arbora numele cuiva, poze cu cineva, ne vom feri de nume proprii (deşi nu ne e ruşine cu ele :) ) ş.a.m.d. pentru a nu da prilej la interpretări aiurea. Nu va fi club - se poate veni de la orice club -> antrenamentul poate fi  mai complex d.p.d.v. al pluralităţii partenerilor (nu mă refer la cei de club, viaţă :) etc... ci de antrenament - asta ne interesează). Cunoscând cât de cât atmosfera şi de la alte cluburi, cred că, lăsând lucrurile sa curgă natural, nu au cum sa apară conflicte între oameni sincer interesaţi de kendo şi alte arte marţiale; ceilalţi îşi vor da seama că au greşit adresa. E bine că există cluburile, dar cred că e bine să existe şi chestii de genul ăsta - aşa cum unii închiriază un teren de fotbal să joace fotbal, se poate închiria o sală pt. a practica kendo şi alte arte marţiale.

Actualizare 2.12.2012: Locaţia s-a schimbat. Contact: goctav16@yahoo.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu